fbpx

Utims Hifu mikrofókuszált ultrahang

Az arcfiatalító eljárások közül napjainkban vitathatatlanul a legígéretesebb módszer a mikro fókuszált ultrahangos kezelés hő alapú technológiája, amely kontrollált szöveti mikro sérüléseken keresztül fejti ki hatását: különlegesen eredményes a bőrfiatalítás és feszesítés terén, valamint az egyik leghatékonyabb műtétmentes arcemelő beavatkozás.

A legfejlettebb készülékekkel kezelve három rétegben tudunk dolgozni, melyek mindegyikében a lehető legoptimálisabb fókuszpontot kell kialakítanunk, ahol az ultrahanghullámok felerősítik egymást és a fehérjék kontrollált hősérülését hozzák létre, míg a környező szövetek épen maradnak. A fókuszpont mérete és alakja meghatározó kérdés: minél koncentráltabb, annál eredményesebb lesz a kezelés. A magas frekvencia révén nagyobb energiát és finomabb fókuszpontot tudunk kialakítani, amelynek a biztonságosság és hatékonyság szempontjából van kiemelkedő jelentősége. 

4,5 mm mélységben, a SMAS rétegben a bőr zsírrétege alatt haladó izmokat borító 0,4-0,5 mm vastagságú hártyát érjük el, amely kollagén és elasztikus rostokkal dúsan átszőtt, így az arc tartóstruktúrájának fontos része. Ezek a rostok kifejezetten gyorsan és tartósan reagálnak a hőalapú kezelésre, így az arckontúrt tudjuk határozottabbá tenni.  

3 mm mélységben kezelve a bőr rugalmasságáért felelős kollagénrendszerre tudunk hatni, melynek regenerációja kifejezett liftinghatást eredményez.  

Az elasztikus rostszerkezet újjáépítését 1,5 mm mélyen tudjuk elvégezni, melynek eredményeként a bőrfelszín finomabbá, sugárzóan üdévé válik, a ráncok mélysége lényegesen csökken 

E három hatás adódik össze egymást erősítve és hozza létre az arc, nyak dekoltázs bőrének komplex, hosszú távú megújulását A hő hatására a rostokban egy azonnali összehúzódás alakul ki, ami már a kezelést követően, azonnal eredményez egy feszesebb érzetet, de a  folyamat hatása a mikrosérülések által beindított rosttermelődés eredményeként 2-3 hónap alatt teljesedik ki.  

Kinek ajánlott?

Elsősorban olyan 30 év feletti páciensek számára javasolt ez a kezelési eljárás, akik komplex, biztonságos, hosszú távú megoldást keresnek bőrük feszesebbé tételére és fiatalítására. A kor előrehaladtával jelentkező problémák megelőzésére is kiváló. Javasolt, hogy a kezelést megelőző fél évben és a kezelést követő 4-6 hétben más esztétikai beavatkozás ne történjen. Kiváló alapját adja egy komplex megújulásnak. 

Ellenjavallatok
  • sebgyógyulás folyamatát befolyásoló helyi, vagy általános acut, vagy krónikus bőr- és belgyógyászati betegség 
  • cisztás acne 
  • autoimmun betegség, diabetes, epilepszia 
  • elektromos implantátum (pacemaker) 
  • fémbeültetés a kezelés helyén 
  • nyílt seb a kezelendő területen 
  • biológiailag felszívódó implantátumok 
  • terhesség, szoptatás 
A kezelés menete

A kezelés 1 órát vesz igénybe. A kezelendő felület fertőtlenítését követően vékony gél-réteget helyezünk  fel a bőrre és a különböző mélységben ható, a bőrrel kontaktusban lévő, arra merőlegesen tartott kezelőfejekkel meghatározott kezelési metodus szerint végezzük el a beavatkozást. 

Mellékhatások

Megfelelő technika alkalmazásával a mellékhatások esélye minimális. Előfordulhat bőrpír és oedema elsősorban az arc középső területén, illetve a nyakon a beavatkozást követően, mely általában 48 órán belül megszűnik.  

Minimális fájdalom kísérheti a beavatkozást a szöveti koaguláció miatt, de ez 48 órán belül elmúlik. Jellemzően az arc középső területe érzékenyebb. 

A szemöldök felett, az arc középső részén és a nyakon végzett kezeléseket követően 2-6 hétig elhúzódó zsibbadás, átmeneti izomgyengeség előfordulhat. 

Helyes technika és a kezelés utáni utasítások betartásával a sérülés és égés veszélye minimális. 

Utókezelés

Kezelést követően 2 napig kerülni kell a kifejezett hőhatássál járó tevékenységeket: érdemes mellőzni a gőzfürdőt, szaunát és a megerőltető testedzést. 

Bőrünk ápolása során kerüljük az irritáló, pórusokat eltömítő készítményeket, ne használjunk bőrradírt, glikolsavatretinoidot és halványító készítményt. 

Fordítsunk fokozott figyelmet a fényvédelemre! 

A kezelés eredményei fantasztikusak: műtét nélkül érhetjük el az arckontúr határozottabbá válását és ezzel egyidőben élvezhetjük a fiatalosan sugárzó, ragyogó minőségű, feszes bőr képét. Mindezt műtétmentesen, biztonságosan és a saját vonások megőrzésével tehetjük meg.