fbpx

O2 terápia

Jelentős változások történtek az elmúlt évtizedekben a minket körülvevő világban és életmódunkban is: napjainkban a levegő oxigéntartalma 20-21% körül van, ami évszázadokkal ezelőtt még ennek az értéknek körülbelül a kétszerese volt, nagy méreteket öltött a környezeti szennyezés, túl sok mesterséges anyagot tartalmaznak ételeink, keveset mozgunk, ugyanakkor rengeteg stressz ér bennünket. Ezek a tényezők jelentős mértékben növelik a betegségek kockázatát és felgyorsítják az öregedés folyamatát.

Az elektroporációs üzemmódban a tű körül fokozódik a sejt-membrán áteresztő-képessége, így a hatóanyagok könnyebben áthatolnak a sejtek falán.

A higiéniáról a cserélhető tip gondoskodik, amelyben összesen 9 tű található. Ezek akár 2 mm mélységig közvetítik az állítható intenzitású elektroporációs energiát. Az eljárással nagyobb molekulatömegű hatóanyagokat is be lehet juttatni közvetlenül a bőr mélyebb rétegébe. A tűs kezelés után bekövetkező gyógyulási folyamat feszesebbé, homogénebbé és fiatalosabbá teszi a bőr megjelenését és textúráját.

Az oxigénhiány kialakulásához vezethet a környezeti és pszichés terhelésen túl az alkoholfogyasztás, a dohányzás és egyes gyógyszerek szedése.  További kockázati tényezőt jelent az életkor, mivel a vér oxigéntartalma a 30. és 50. életév között 30 % körüli mértékben csökken.

A testünkben, vérünkben felhalmozott oxigénmennyiség egyrészről meghatározza vitalitásunkat, másrészről csökkenti a fáradtságot és a gyengeséget, illetve fokozza teljesítőképességünket.

Az oxigénhiány hatására lelassul a vérkeringés, csökkent a sejtszintű anyagcsere-teljesítmény, fáradékonyság lép fel, és felgyorsul az öregedés folyamata. Oxigénhiány esetében az apró hajszálerek átmérője még kisebb lesz. Ezzel gyakorta egy ördögi kör veszi kezdetét: az oxigénszállítást akadályozza a beszűkült hajszálérhálózat, és nagyobb zavarokat is előidézhet.

Ezekből a tényekből kiindulva már évtizedekkel ezelőtt megfigyelték a CO2 tartalmú gyógyvizek egészségre, különösen a vérkeringésre gyakorolt jótékony hatását. A bőrgyógyászat és az anti-aging medicina különleges felhasználási területévé vált a széndioxid-terápiának és az oxigén-infúziónak.

Kinek javasolt?
Azok számára, akik a „természetesebb” megoldások irányában nyitottak különösen ígéretes megoldást jelent a carboxyterápia oxigén-infúzióval kombinálva. Nemcsak bőrfiatalítás tekintetében egyedülálló a hatása, de sokrétű alkalmazási lehetőségei révén bevethető az alakformálásban: zsírbontásban, cellulit kezelésében, de akár hajproblémák gyógyításában is. Alkalmazhatjuk a lazává váló, idősödő bőr feszesítésére, az elveszett hidráció mérséklésére, a sebgyógyulás elősegítésére, a bőr frissítésére, a mikrocirkuláció fokozására és különleges, új felhasználási területe az intim rejuvenáció. Az idő előrehaladtával ugyanis a vérkeringés lelassul, melynek révén kevesebb oxygen jut a sejtekhez. Ennek következtében lelassul, vagy megáll a regenerációs folyamatok összessége.

A kezelés menete
A kezelés során vékony tűk segítségével, ellenőrzött körülmények között, meghatározott pontokban  CO2-t injektálunk a bőr meghatározott rétegébe, amely kifejezett microkeringés-élénkítő hatása mellett jótékonyan befolyásolja a kollagéntermelést és a sejtmegújulás folyamatát. Ezt követően már tűk nélkül, egy speciális technológia segítségével, a bőr károsodása nélkül tudjuk bejuttatni a 98%-os tisztaságú oxigénmolekulákat a bőrbe, amely tovább fokozza a kötőszövet szerkezeti stabilitását új kollagén-és elasztikus rostok képzésével, növeli a hyaluronsav stabilitását és fokozza az érképződést és gyulladáscsökkentő hatású.

A bőrgyógyászat és az anti-aging medicina különleges felhasználási területe az oxigén-infúziónak. Alkalmazhatjuk a lazává váló, idősödő bőr feszesítésére, az elveszett hidráció mérséklésére, a sebgyógyulás fokozására, a bőr frissítésére. Speciális technológia segítségével, a bőr károsodása nélkül tudjuk bejuttatni a 98%-os tisztaságú oxigénmolekulákat a bőrbe, amely fokozza a kötőszövet szerkezeti stabilitását új kollagén-és elasztikus rostok képzésével, növeli a hyaluronsav  stabilitását és fokozza az érképződést.

Mellékhatás
Az oxigénterápia egy olyan természetes gyógymód, amely mentes mindennemű kockázattól és mellékhatástól, önmagában is alkalmazható kezelés, de nagyon jól kombinálható a biostimulációs anti-aging, bőrfiatalító terápiákkal.

Már egyetlen kezelés is jelentős változásokat eredményez: üde, fiatalosan ragyogó, feszesebb lesz bőrünk, mérséklődik a szem körüli aláárkoltság és elszíneződés, csökken a cellulit mértéke is és bevethető a striak, sőt a lokalizált zsírpárnák elleni küzdelemben is.  A hatás tartósságának fokozására a kezelések ismétlése szükséges. Általában heti 1-2 kombinációs kezelést javaslunk 2-4 hónapon át. Jelentős mellékhatással nem kell számolnunk.

Utókezelés
A természetes gázokkal végzett regenerációs kezelés egy olyan természetes gyógymód, amely mentes mindennemű kockázattól és mellékhatástól, önmagában is alkalmazható kezelés, de nagyon jól kombinálható a biostimulációs anti-aging, bőrfiatalító terápiákkal.